Amb l’arribada de l’estiu ens ve de gust sortir més, i què millor que en companyia del nostre millor amic. Però si el passeig es converteix en viatge, cal prendre una sèrie de mesures, segons el mitjà de transport, per evitar disgustos i així passar unes vacances perfectes. Aquí et donem uns petits consells per a aquestes sortides tan esperades.

En cotxe segons la Llei de seguretat viària, cal mantenir a les nostres mascotes ben subjectes a l’assentament o en un transportí, perquè no interfereixin en la conducció. Per això hi ha una sèrie d’articles que pots trobar a la nostra botiga, com complements per al cinturó de seguretat, reixetes divisòries i transportins. Consulta’ns quin és el més adequat per la teva mascota.

Fes una parada cada dues hores per descansar i que el teu gos faci les seves necessitats i begui aigua.

Amb tren si la distància és curta i la teva mascota és petita, només cal ficar-la en un transportí i portar-la amb tu, Renfe Rodalies no exigeix abonaments per petites mascotes. Per mitja i llarga distància hi ha limitacions de pes (6 Kg.) I les mesures homologades del transportí han de ser de 60X35X35 cm. Només es permet un animal per cistella de transport i passatger i han de tenir cartilla de vacunació.

En avió per destinacions llunyanes és l’única opció. Gairebé totes les aerolínies admeten animals de companyia, però han d’anar a la bodega de l’avió. Cal preguntar abans de comprar el passatge, les condicions de la companyia per viatjar amb mascotes.

A Iberia, Vueling i Air Europa el pes màxim de l’animal (amb cistella de transport) ha de ser de 8 kg i les mides màximes de l’transportí han de ser de 45X35X25. A Spanair els contingents per a mascotes són limitats, de manera que cal assegurar-se amb antelació de la disponibilitat de places i el pes màxim de la mascota amb transportí no ha de superar els 6 kg, però les mesures difereixen de les altres aerolínies per alguns cm : 50x40x25. Els preus per viatjar amb animals varia entre els 20 i els 120 €, segons la grandària i l’aerolínia.

En tots els casos, és molt important fer una revisió anual als nostres animals de companyia per saber que gaudeixen de salut a l’hora de viatjar, així com tenir les seves vacunes a el dia, amb el que ens evitarem problemes en el viatge. Si la teva mascota és nerviosa o mai ha viatjat, consulta amb el veterinari les opcions que hi ha per evitar marejos o estrès.