Perruqueria canina i felina a Salou

L’experiència de la nostra professional de perruqueria canina de Salou avalen un resultat òptim, una atenció i cures de la seva mascota respectant la seva edat, condició física o estat emocional. A la perruqueria canina del Centre Veterinari Salou optem per la qualitat del servei, atenent les necessitats generals de les mascotes que ens visiten. Per això, cada visita inclou:

 1. Bany amb xampú de primera qualitat o xampús especials per a afeccions de pell (un cop diagnosticada l’afecció i prescrit el xampú específic).
 2. Condicionador per donar brillantor i suavitat al pelatge, aportant nutrients a la pell i protegint el pèl dels elements externs (a no ser que el gos sigui de pèl dur, cosa que no és recomanable).
 3. Tall d’ungles.
 4. Buidatge de glàndules anals.
 5. Neteja d’oïdes amb productes ótics de qualitat veterinària.

 

PERRUQUERIA_

Talls estètics o comercials


En general no es refereixen a races específiques, i estan fets a petició de les necessitats d’higiene i estètica que el propietari ens transmeti.

Alguns dels talls més demanats pels nostres clients són:

 • Tall cadell (Per Yorkshire Terrier, Shih-tzu, Maltès i similars). Es tracta d’un tall de pèl que dona una forma arrodonida a la nostra mascota ( “com un osset de peluix”) i que afavoreix el gos a qualsevol edat, fent-lo semblar un cadell. Aquest tall es fa a màquina i a tisora.
 • Bany i Arranjament (per a totes les races). Es refereix a un empolainat dels cabells del nostre gos a tisora, que inclou tall de pèls sobrants o sortints a la cara, potes, cua, zona perianal i zona ventrodorsal.
 • Tall d’una raça a una altra. Es tracta d’utilitzar el tall d’una raça, com ara el Westy, i fer-li a una altra raça o tipus de gos, com podria ser el Yorkshire Terrier o Shih-Tzu.
 • Rapat. Al nostre centre, els rapats no es realitzen “al zero”, ja que no és beneficiós per a la pell ni el pèl de les mascotes. El mínim que es sol deixar són uns 2 cm, per tal que el sol no afecti la pell de la mascota, o el pèl creixi arrissat.
 • Tall de puntes. És el més comú en gossos de pèl llarg i la seva finalitat és esmenar les zones danyades o “cremades”.
salou-centre-serveis-perruqueria-gos

Talls de races canines

El tall de raça busca potenciar al màxim les característiques de la raça del nostre gos. Per poder aconseguir un bon tall de raça, cal dur a terme un correcte manteniment del pelatge, tant a la perruqueria canina com a casa.

Cada raça requereix un tipus de tall amb diferents tècniques: a màquina, a tisora o bé el conegut Stripping o Trimming.

Podem trobar quatre tipus bàsics de pelatge de gos: Llarg, sedós, arrissat i dur. Hi ha races en què utilitzarem una o diverses tècniques per aconseguir el tall de raça. 

Els Pastors Alemanys, Collies, Terranovas i Spitz tenen els cabells llargs i pelatge interior. Amb ells raspallem el pèl cap al cap i les espatlles abans de pentinar per darrere i acabant en els costats en direcció del pelatge.

Els Afganesos, Yorkshire, Maltesos, Llhasa APSO, Shih-Tzus, pequinesos i Cocker Spaniel tenen un pelatge sedós. Aquests pelatges s’enreden i necessiten freqüents raspallats i banys. Cal treure’n el pèl mort aproximadament cada 3 mesos seguit amb un bany i un tall. Els Spaniels necessiten una especial atenció en potes i orelles.

D’altra banda, els Caniches i Bichones Frisé tenen els cabells arrissats. Aquests gossos no muden el pelatge, però la cura dels cabells és contínua i necessiten tall i bany cada 6 setmanes. Cal netejar les orelles freqüentment.

Els Bòxers i Pagesos tenen el pèl curt, requereixen d’un bon raspallat i bany quan ho necessitin o estiguin bruts.

Els Schnauzers i Westy’s, en general els Terriers, tenen el pèl dur i necessiten pentinats regulars per evitar embolics. El pèl de dalt s’hauria d’extreure amb fulles especials i ser raspallat cada 3 mesos seguit d’un bon bany.

Banys terapèutics

Els banys terapèutics s’apliquen com a mitjà curatiu pel restabliment de la salut. Quan la pell ja té alguna afecció, ja sigui per qüestions genètiques, rentat deficient o excessiu, edat, etc., és important que consulti amb el nostre veterinari o perruquera canina. Ells li donaran el xampú i el tractament més sadequat pel problema de pell de la seva mascota. De vegades el tractament pot ser de per vida o bé per un període específic. 

A la perruqueria del Centre Veterinari Salou els banys terapèutics inclouen un massatge relaxant, que estimula la circulació i ofereix un millor efecte del xampú sobre la pell.

Recordi que els gossos i humans som diferents, i aquestes diferències inclouen la nostra pell i pèl. Per això, un gos no pot utilitzar el xampú familiar ni l’infantil per als seus banys: necessita un xampú específic per a gossos per no danyar la seva pell.

Banys antiparasitaris

Amb l’arribada de la primavera i l’estiu, arriben també els “bitxets” molestos, com puces i paparres. Per evitar-los, sempre recomanem l’ús d’antiparasitaris externs, que són la via més efectiva per mantenir-los a ratlla.

No obstant això, comptem amb altres coadjuvants per eliminar paràsits si la mascota ja els porta, sempre que no se substitueixi l’ús de les pipetes o pastilles antiparasitàries pel bany (que només eliminarà les que tingui, però no protegirà el gos de futurs contagis ).

A la perruqueria del Centre Veterinari Salou utilitzem només xampús de primera qualitat (els mateixos que tenim de venda al públic).

Recordi que les pipetes antiparasitàries només tenen efecte si s’apliquen 48 hores abans o 48 hores després del bany.

Bany i tall de gats

Com succeeix amb els gossos, hi ha moltes races de gats amb diferents pelatges. Sigui quina sigui la raça de la seva mascota, és important que des de petit l’acostumi a la manipulació, al tall d’ungles, a la raspallada i al bany. D’aquesta manera podrem evitar en un futur haver de sedar-lo perquè “s’ha fet una bola de nusos”, ja que no li agrada que el raspallin i ni parlar de banyar-lo!

No obstant això, hi ha factors com la falta de temps per atendre el seu raspallat diari,  que l’hagi trobat abandonat i ple de nusos, o que se sufoqui de calor cada estiu… Factors que poden portar-nos a prendre la decisió d’un tall total dels cabells, com a mínim un cop a l’any.

Alguns gats es deixen raspallar amb facilitat i fins tot els agrada el bany. Però si no és el cas, la perruqueria els pot causar un nivell d’estrès realment important, de manera que pot córrer perill la seva salut i generar un estat innecessari de tensió. És per això que moltes vegades caldrà recórrer a la sedació de la mascota, per tal de garantir la seva integritat física i emocional i poder realitzar el tall de pèl amb la major seguretat.

La sedació per a perruqueria es subministra segons el pes i l’edat del gat. Aquesta el neutralitza, però no és una anestèsia, com a les cirurgies; el gat està conscient, però relaxat. Quan el gat supera els 8 anys d’edat es recomana fer una revisió geriàtrica prèvia, per així saber que el seu estat de salut és òptim a l’hora de subministrar la sedació.

Per a més informació al respecte, consulti a la nostra estilista especialista en perruqueria canina i felina.

Stripping

L’stripping és una tècnica per aconseguir que la seva mascota mantingui la textura del seu pèl i la salut de la seva pell.

És un mètode que es realitza en races de pèl dur com el Schnauzer, el Teckel, el Fox Terrier de pèl dur o el Westie.

L’stripping significa “arrencat dels cabells”. Els gossos de pèl dur no muden el pèl, com altres que, quan s’acosta l’estiu, perden tota la llana d’hivern que els protegeix del fred i es queden amb una suau capa de pèl nou.

La muda és necessària perquè la pell i el pelatge de l’animal es mantinguin saludables; si no s’elimina, el pèl mort pot obstruir els fol·licles dificultant el desenvolupament dels cabells nous. Aquesta obstrucció pot provocar infeccions fol·liculars i dermatitis. El stripping és una forma de realitzar la muda de forma artificial.

A més, estèticament aquesta tècnica és ideal perquè els gossos de pèl dur mantinguin la textura del pelatge, un factor molt valorat en exposicions i certàmens de bellesa canina.

Aquesta tècnica ha de ser realitzada per un professional. El procés consisteix a retirar el pèl mort des del fol·licle pilós per permetre que neixi un de nou, més dur. Es pot realitzar amb els dits (Plumming) o utilitzant una fulla especial com a suport. La tècnica es pot aplicar sobre tota la superfície o només sobre una part, en funció del tall de la raça i de l’aspecte final que hagi de tenir.

A la perruqueria canina de Centre Veterinari Salou oferim aquest servei per a tots els gossos de pèl dur, comptant amb un professional qualificat que valorarà l’estat de la pell i el pèl abans de realitzar aquesta tècnica i li explicarà el procés i el seu posterior manteniment. Consulti’ns trucant al 977 350 372 o visitant-nos a Salou.

salou-centre-serveis-perruqueria-conill (1)

Perruqueria per a mascotes petites

Oferim el servei de perruqueria a conills i fures. El propietari pot estar present a les sessions. En cas de no voler estar present, sol·licitem que el propietari es quedi uns deu minuts per comprovar el comportament de la mascota i la seva manejabilitat. Donem servei a:

 • Conills: Tall de cabell a tisora i buidatge de subcapes de pèl, a més de tall d’ungles.
 • Fures: Bany i raspallat, a més de tall d’ungles.