Vacunació obligatòria contra la ràbia a Catalunya

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural està redactant un decret que entrarà en vigor aquesta tardor, per obligar a vacunar contra la ràbia les mascotes susceptibles de transmetre als humans aquesta malaltia: gossos, gats i fures. La Generalitat ha pres aquesta decisió després de l’arribada de mascotes amb refugiats d’Ucraïna, un país on aquesta malaltia està molt estesa i, per tant, ha augmentat el risc de circulació i contagi.

Aprofita la nostra campanya de vacunació contra la ràbia, ara amb un 10% de descompte.

Per què vacunar-se contra la ràbia?

La ràbia és una zoonosi, és a dir, una malaltia que es transmet d’animals a éssers humans. Està causada per un virus que es contagia a les persones mitjançant el contacte amb la saliva infectada (mossegades i esgarrapades). A mesura que es propaga pel sistema nerviós central, es produeix una inflamació progressiva del cervell i la medul·la espinal que acaba provocant la mort. Tot i que a Catalunya ja estava erradicada, el fet que puguin venir animals d’un país amb ràbia endèmica declarada és un perill per a la salut.

Tractament i mesures preventives

Quan un animal o una persona ha patit una agressió per un animal infectat, s’ha de netejar i desinfectar ràpidament la ferida i acudir a un centre d’assistència mèdica amb urgència. Si l’animal o la persona s’infecta finalment de la ràbia, un cop es manifesten els símptomes, la mort és pràcticament inevitable. Per prevenir aquesta malaltia vírica mortal i evitar el contagi, la mesura més segura és administrar a l’animal una vacuna anual contra la ràbia.

Fes click per llegir!

Descobreix més informació al nostre article: