Els gossos són els millors amics de l’home, però també són éssers vius que envelleixen i necessiten una atenció especial quan arriben a la seva etapa madura. Els gossos grans poden patir diferents problemes de salut, com artritis, obesitat, diabetis, problemes cardíacs o renals, entre d’altres. Per això, és important cuidar la seva alimentació, el seu exercici, el seu benestar emocional i el seu control veterinari. En aquest article, et donarem alguns consells per a mantenir als teus gossos grans feliços i sans, assegurant una vida activa i plena per a les teves mascotes preferides.

Alimentació adequada per als gossos grans

Un dels aspectes més rellevants per a la salut dels gossos grans és la seva alimentació. Els gossos grans necessiten una dieta equilibrada, adaptada a les seves necessitats nutricionals i energètiques, que els ajudi a prevenir o controlar possibles malalties. Per això, és recomanable donar-los un pinso específic per a gossos grans, que tingui un contingut moderat de proteïnes, greixos i calories, i que sigui ric en fibra, antioxidants, omega-3 i altres nutrients essencials.

A més, cal controlar la quantitat de menjar que ingereixen els gossos grans, per evitar que pateixin sobrepès o obesitat, que poden agreujar altres problemes de salut. També cal evitar donar-los sobres o restes de menjar humà, que poden ser perjudicials per al seu organisme. Si tens dubtes sobre quin tipus o quantitat de pinso donar al teu gos gran, consulta amb nosaltres, el Centre Veterinari Salou.

Exercici regular per als gossos grans

Un altre factor clau per a la salut dels gossos grans és l’exercici físic. Els gossos grans necessiten mantenir-se actius, per evitar l’atròfia muscular, la pèrdua d’agilitat, la depressió o l’avorriment. Per això, és important passejar-los diàriament, adaptant la durada i la intensitat dels passejos a les seves capacitats i condicions físiques. Els passejos també són una bona oportunitat per a estimular-los mentalment, deixant-los olorar, explorar i interactuar amb altres gossos.

A més dels passejos, també es pot practicar altres activitats amb els gossos grans, com jugar, fer exercicis de baix impacte, nedar o fer practicar agility. Aquestes activitats els ajuden a millorar la seva coordinació, la seva flexibilitat, el seu equilibri i la seva confiança. A més, els permeten reforçar el vincle amb els seus propietaris i divertir-se. No obstant això, cal tenir en compte les limitacions dels gossos grans, i no forçar-los ni exigir-los més del que poden fer. Si observes que el teu gos gran es cansa, es queixa, coixeja o respira amb dificultat, atura l’activitat i porta’l al centre veterinari.

Benestar emocional per als gossos grans

La salut dels gossos grans no només depèn del seu estat físic, sinó també del seu estat emocional. Els gossos grans poden experimentar canvis en el seu comportament, com ara ansietat, estrès, apatia, irritabilitat o confusió. Aquests canvis poden estar relacionats amb l’envelliment, amb l’aparició de malalties, amb la pèrdua de sentits o amb l’alteració de la seva rutina. Per això, és fonamental cuidar el benestar emocional dels gossos grans, oferint-los un ambient tranquil, segur i estimulant.

Per a cuidar el benestar emocional dels gossos grans, és necessari donar-los molt d’amor, afecte i atenció i, sobretot,  fer-los sentir part de la família. També hem de respectar els seus espais i els seus temps i no molestar-los quan dormen o descansen. A més, cal proporcionar-los joguines, ossos o altres objectes que els mantinguin entretinguts i els ajudin a prevenir l’avorriment i la depressió. Finalment, seria convenient evitar els canvis bruscos en la seva rutina i adaptar-los progressivament a les noves situacions, com ara una mudança, l’arribada d’un nou membre a la família o la pèrdua d’un company.

Control veterinari per als gossos grans

L’últim consell que et donem per a cuidar la salut dels gossos grans és el control veterinari. Els gossos grans requereixen un seguiment mèdic més freqüent i exhaustiu que els gossos joves, per detectar i tractar a temps qualsevol problema de salut que puguin presentar. Per això, és aconsellable portar-los al centre veterinari cada sis mesos, o abans si observes algun símptoma estrany o preocupant.

Durant les revisions veterinàries, el professional realitzarà una exploració física completa del gos i li farà les proves diagnòstiques que consideri necessàries, com ara anàlisis de sang, orina, etc. A més, revisarà l’estat de les dents, les urpes, els ulls, les orelles i el pèl del gos i li administrarà les vacunes i els antiparasitaris corresponents. Finalment, et donarà les recomanacions adequades per a la prevenció, el tractament i el seguiment de les possibles malalties que pugui tenir el teu gos gran.

Centre Veterinari Salou: el teu aliat per cuidar la salut del teu gos gran

Si vols cuidar la salut dels teus gossos grans, el Centre Veterinari Salou és el teu centre de confiança. Som un centre especialitzat en la salut canina, que disposa d’un equip de professionals qualificats i experimentats i amb les instal·lacions i els equips més moderns i avançats.

Al Centre Veterinari Salou, t’atendrem amb la màxima professionalitat, eficàcia i cordialitat i ens ocuparem de la salut i el benestar dels teus gossos grans com si fossin els nostres. No dubtis a contactar amb nosaltres per a demanar cita, resoldre les teves preguntes o rebre més informació.