L’estiu pot ser una època complicada per a les nostres estimades mascotes. La calor excessiva pot posar-les en risc de deshidratació, insolació i altres problemes de salut relacionats amb l’estrès per calor. És important que prenguem les mesures adequades per garantir que les nostres mascotes estiguin fresques i segures durant els mesos d’estiu. Per això, en aquest article, des del Centre Veterinari Salou et proporcionarem consells pràctics i consells professionals sobre com mantenir la teva mascota fresca i segura durant les altes temperatures de l’estiu.

Com mantenir la teva mascota fresca i segura durant les altes temperatures de l’estiu

El benestar de la teva mascota és una prioritat, especialment durant els mesos d’estiu. A continuació, trobaràs consells útils per mantenir la teva mascota fresca i segura mentre gaudeixes de l’estiu.

Proporciona aigua fresca i accessible en tot moment

Un factor crucial per mantenir la teva mascota hidratada i fresca és proporcionar-li aigua fresca i accessible en tot moment. Assegura’t que el recipient d’aigua estigui sempre ple i canvia’l regularment per mantenir-la neta. Considera col·locar diversos recipients d’aigua en diferents zones de la casa perquè la teva mascota pugui beure fàcilment sempre que ho necessiti.

Busca l’ombra i evita les hores més caloroses del dia

Quan les temperatures s’eleven, és essencial que la teva mascota tingui un lloc fresc i amb ombra per refugiar-se. Això és particularment important durant les hores més càlides del dia, generalment entre les 10:00 h i les 16:00 h. Si en tens, proporciona una àrea amb ombra al pati o al jardí on la teva mascota pugui descansar i protegir-se del sol.

Assegura que la teva mascota tingui llocs frescos per descansar a casa també. Pots col·locar una catifa o un coixí fresc a la seva zona de descans per ajudar a refrescar el seu cos. A més, planteja’t utilitzar ventiladors o l’aire condicionat per mantenir una temperatura agradable a l’interior de la casa.

També és rellevant evitar deixar la teva mascota sola a l’exterior per llargs períodes de temps, especialment durant les hores més caloroses del dia. Les mascotes necessiten supervisió i atenció adequada durant l’estiu per evitar problemes relacionats amb l’estrès per calor. Si has de sortir, assegura’t que la teva mascota estigui a l’interior de casa o en un espai fresc i segur.

No deixis la teva mascota al cotxe

És fonamental recordar que els cotxes poden convertir-se en forns mortals durant els dies calorosos d’estiu. Encara que aparquis a l’ombra o deixis les finestres una mica obertes, la temperatura interior del cotxe pot augmentar ràpidament i posar en perill la vida de la teva mascota. Mai, i ho repetim, mai no deixis la teva mascota al cotxe, ni que sigui només per uns minuts.

D’altra banda, si has de viatjar amb la teva mascota durant l’estiu, és important prendre precaucions per garantir un transport segur. Evita viatjar durant les hores més xafogoses i assegura’t que el vehicle estigui ben ventilat. Proporciona aigua fresca a la teva mascota durant el viatge i fes parades regulars per permetre que descansi i es refresqui.

Evita passejar durant les hores més caloroses

El paviment calent pot cremar les potes dels animals de companyia i provocar lesions greus. Evita passejar la teva mascota durant les hores més caloroses del dia. En lloc d’això, opta per passejos al matí o a les tardes, quan el terra estigui més fresc. A més, assegura’t de caminar per zones amb herba o a l’ombra per protegir les potes de la teva mascota del paviment calent.

Refreda la teva mascota amb aigua

Una excel·lent manera de mantenir la teva mascota fresca durant l’estiu és refrescar-la amb aigua. Pots utilitzar una mànega o un recipient amb aigua per mullar suaument el pelatge de la teva mascota. Això ajudarà a baixar la temperatura corporal i proporcionarà una sensació refrescant. També pots considerar fer servir una piscina inflable per a mascotes perquè puguin banyar-se i jugar a l’aigua.

Evita tallar excessivament el pelatge

El pelatge de la teva mascota actua com una protecció natural contra el sol i les cremades solars. Evita tallar excessivament el pelatge durant els mesos d’estiu, ja que això pot augmentar el risc de cremades solars i exposar la sensible pell de la teva mascota als raigs UV. Si el pelatge és llarg i dens, pots mirar de portar-lo a un professional per a un tall lleuger i adequat a la temporada estival.

Utilitza protecció solar per a mascotes

Sí, has llegit bé. Així com els humans fem servir protector solar per protegir la pell dels raigs solars, les mascotes també poden beneficiar-se d’aquesta protecció. Consulta amb el teu centre veterinari si és recomanable utilitzar protector solar específic per a mascotes en zones exposades com el nas, les orelles i altres àrees amb pell poc pigmentada. Això ajudarà a prevenir les cremades solars i les possibles complicacions que puguin sorgir.

Coneix els signes d’estrès per calor

És vital conèixer els signes d’estrès per calor en les mascotes. Alguns dels símptomes més comuns inclouen l’ofec, la respiració ràpida i pesada, la letargia, els vòmits, la diarrea, els tremolors i les genives de color vermell o blau. Si observes aquests signes, actua ràpidament per refrescar la teva mascota i busca atenció veterinària immediata. L’estrès per calor pot ser greu i pot posar en perill la vida de la teva mascota.

Alimentació adequada i horaris d’alimentació

Durant els mesos d’estiu, és important ajustar l’alimentació de la teva mascota segons les necessitats del clima. Opta per aliments lleugers i de fàcil digestió. Evita donar aliments greixosos o pesants, ja que això pot augmentar la temperatura corporal de la teva mascota. Divideix els seus àpats en diverses racions més petites i alimenta-la durant les hores més fresques del dia.

Controla els paràsits

Durant l’estiu, els paràsits com les puces, les paparres i els mosquits són més actius. Mantenir la teva mascota protegida contra aquests paràsits és essencial per garantir la seva salut i benestar. Consulta amb el teu centre veterinari per aconsellar-te sobre els productes antiparàsits més adequats per a la teva mascota i segueix un calendari de desparasitació regular.

Vetlla per la salut de la teva mascota

Durant els mesos d’estiu, és crucial estar atent a la salut de la teva mascota. Estigues alerta als canvis en el seu comportament, l’alimentació, l’activitat i els possibles signes de malestar. Si notes algun símptoma preocupant o si tens preguntes sobre la salut de la teva mascota, no dubtis a contactar amb el teu centre veterinari. És millor prevenir i abordar ràpidament qualsevol problema de salut.

Consulta el teu centre veterinari

Cada mascota és única i pot tenir necessitats específiques durant l’estiu. És important consultar amb el teu centre veterinari per obtenir consells personalitzats i atenció professional per mantenir la teva mascota fresca i segura durant les altes temperatures. El teu centre veterinari pot proporcionar-vos recomanacions específiques basades en la raça, l’edat, l’estat de salut i altres factors considerables.

Aprèn sobre les races sensibles a la calor

Algunes races de gossos i gats són més sensibles a la calor que altres. És important aprendre sobre les races que són més propenses a tenir problemes relacionats amb l’estrès per calor. Això et permetrà prendre precaucions addicionals i proporcionar un cuidat especial a aquestes mascotes durant els mesos d’estiu. Algunes de les races més sensibles a la calor són els buldogs, els carlins, els Boston terriers i els gats perses, per exemple.

Prepara un kit d’emergència per a l’estiu

Com a precaució addicional, és recomanable preparar un kit d’emergència per a l’estiu per a la teva mascota. Aquest kit hauria d’incloure elements com aigua embotellada, una manta fresca, una tovallola, una llibreta amb informació de contacte d’emergència veterinària i medicaments necessaris (si és el cas). Tenint aquest kit a mà, estaràs a punt per afrontar qualsevol situació d’emergència que pugui sorgir durant les altes temperatures.

Gaudeix de l’estiu amb la teva mascota

Tot i que l’estiu pot presentar alguns reptes per al benestar de la teva mascota, no oblidis que és un moment per gaudir junts. Amb les precaucions i les mesures de seguretat adequades, pots garantir que la teva mascota estigui fresca, còmoda i segura durant les altes temperatures de l’estiu. Així que aprofita el bon temps per passar grans moments amb la teva mascota a l’aire lliure, passejant a l’ombra i brindant-li tot l’amor i l’atenció que es mereix.

No dubtis a consultar amb el Centre Veterinari Salou per obtenir consells adaptats a les necessitats individuals de la teva mascota. Amb aquests i altres precaucions, podràs gaudir d’un estiu segur i agradable amb la teva mascota. Fins aviat!