Descobreix com el sol d’estiu pot afectar la pell del teu animal de companyia i aplica els nostres consells per mantenir-la sana i protegida durant la temporada més càlida de l’any.

L’estiu és un moment esperat per tothom, incloent-hi les nostres estimades mascotes! No obstant això, a mesura que els dies es fan més llargs i calorosos, és important recordar que els gossos també necessiten cures especials per mantenir la seva pell sana i protegida del sol. Igual que nosaltres, els gossos poden patir els efectes nocius de la radiació ultraviolada i l’exposició excessiva a la calor i la humitat. En aquest article trobaràs consells essencials per cuidar la pell del teu company caní durant aquesta temporada.

A tot i que la pel dels gossos els brinda certa protecció natural contra els rajos del sol, hi ha zones del seu cos que són més sensibles a l’exposició solar. Parts com el musell, l’abdomen i les orelles tenen menys pèl i, per tant, són més propenses a patir danys causats pel sol. Els gossos amb pelatge curt, fi i de tons clars són particularment susceptibles a les cremades solars.

1.Protegeix la teva mascota del sol

És important entendre que el protector solar no s’ha d’aplicar en excés, ja que només serà eficaç si la pell del teu gos l’absorbeix adequadament. Utilitza una quantitat adequada i assegura’t que s’absorbeixi correctament. A més a més, tingues en compte que si apliques massa producte, el teu gos podria llepar-lo o fins i tot ingerir-lo, la qual cosa no és recomanable.

  • Aplicació en zones sensibles: Focalitza l’aplicació del protector solar a les zones més sensibles i exposades al sol del teu animal de companyia, com el musell, l’abdomen i les orelles.
  • Protector solar específic per a gossos: Abans de sortir a passejar en àrees amb molta insolació, assegura’t d’aplicar un protector solar específicament dissenyat per a gossos. Això proporcionarà una capa addicional de protecció i reduirà el risc de cremades.
  • Segueix les recomanacions del fabricant: Cada protector solar pot tenir instruccions específiques d’aplicació i freqüència. Assegura’t de llegir i seguir les recomanacions del fabricant per garantir la màxima eficàcia.
  • Observa la pell del teu animal de companyia: És fonamental que observis la pell del teu gos amb regularitat. Si notes envermelliment o irritació a les zones més sensibles després d’estar exposat al sol, és important actuar immediatament per prevenir cremades més greus.

2. Cures després del bany

Els moments de diversió al mar o la piscina poden ser inoblidables pel teu gos, però és essencial brindar-li les cures adequades després del bany. Renta’l amb aigua dolça temperada per eliminar els residus de sal, sorra o clor que puguin danyar la seva pell. Després, eixugar-lo bé és importat i amb una tovallola. Si és necessari, utilitza un assecador per evitar la humitat excessiva al seu pelatge.

3. Talla el pèl, però no en excés

Si decideixes tallar el pèl del teu gos a l’estiu, recorda deixar almenys uns dos o tres centímetres de longitud. Això protegirà la seva pell dels raigs solars i reduirà l’exposició a l’ambient. Algunes races, com el Chow-Chow, els gossos nòrdics o el Pastor Alemany, no haurien de tenir el pèl curt, sinó que cal pentinar-los regularment per eliminar el pèl mort i mantenir la seva pell saludable.

Centre Veterinari Salou

Protegir la pell del teu gos durant l’estiu és essencial per al seu benestar i salut a llarg termini. Seguint aquests consells, podràs assegurar-te que el teu amic pelut gaudeixi de la temporada càlida de manera segura i sense complicacions. Si en algun moment sorgeix algun problema o tens alguna pregunta, no dubtis a contactar amb nosaltres, estarem encantats d’ajudar-te en el cuidat de la teva mascota.