De la piscina al mar, assegura’t que el teu amic de quatre potes gaudeixi de l’aigua de manera segura aquest estiu amb aquesta guia essencial de consells i precaucions.

El bon temps ens convida a passar més temps a l’aire lliure, i per a molts de nosaltres, això inclou portar les nostres estimades mascotes a gaudir de l’aigua a piscines, rius i el mar. Per això és fonamental adoptar mesures de seguretat per garantir la seguretat i el benestar dels nostres companys peluts. En aquesta guia, et proporcionarem consells i precaucions essencials perquè la teva mascota pugui gaudir de l’aigua de manera segura i sense preocupacions.

És cert que molts gossos són bons nedadors per naturalesa, però no tots estan acostumats a l’aigua i poden cansar-se ràpidament. Alguns gossos i gats també poden sentir por si es troben de sobte en un entorn aquàtic. Per això, és important estar atents i prendre les precaucions adequades quan portem les nostres mascotes a l’aigua.

Consells i precaucions per a un estiu segur

1. Ús de salva-vides

Encara que alguns gossos siguin nedadors naturals, d’altres poden tenir dificultats a l’aigua. Utilitzar un salva-vides per a mascotes pot ser essencial, especialment si el teu amic de quatre potes no és un bon nedador. Aquests salva-vides proporcionen flotabilitat addicional i ofereixen una capa extra de seguretat en cas de cansament o por

2. Precaucions a la piscina

Si tens una piscina a casa, és crucial ensenyar a la teva mascota a entrar i sortir de l’aigua de manera segura. Invertir en una rampa o escales per a mascotes pot facilitar el seu accés i sortida. A més, recorda cobrir o tancar la piscina quan no estigui en ús per evitar accidents. Sempre que la teva mascota es diverteixi a l’aigua, assegura’t d’estar al seu costat, proporcionant-li companyia i supervisió constant. També és important estar alerta davant la presència d’insectes al voltant de la piscina i evitar que la teva mascota begui l’aigua de la piscina.

3. Seguretat a les platges

Cal estar atents a les corrents d’aigua, la fauna marina potencialment perillosa i els riscos associats a la deshidratació i l’esgotament per la calor. Mantingues la teva mascota hidratada i cerca ombra quan sigui necessari.

4. Cura de la pell i el pèl

L’aigua de mar i el clor de les piscines poden afectar la pell i el pèl de la teva mascota. Després de cada bany, renta-la bé amb aigua dolça i neta per eliminar qualsevol residu. A més, considera l’ús condicionadors especials per protegir la salut del seu pelatge.

5. Hidratació constant

L’exposició al sol i a l’aigua pot portar a una ràpida deshidratació a les mascotes. Assegura’t de portar aigua fresca i un recipient adequat per a la teva mascota mentre gaudeixen de la platja o la piscina.

Cuidant la teva mascota aquest estiu amb l’ajuda del Centre Veterinari Salou

Gaudir de l’aigua amb la teva mascota durant l’estiu pot ser una experiència meravellosa sempre que es prenguin les precaucions adequades. Així que aquest estiu, diverteix-te al màxim amb la teva mascota a l’aigua, prioritzant la seva seguretat i salut. I per a qualsevol pregunta o consulta, no dubtis a contactar amb el Centre Veterinari Salou, estarem encantats d’ajudar-te.