Els gossos són animals actius per naturalesa i l’exercici físic regular és crucial per al seu benestar i salut general. A més de proporcionar-los una ocasió per alliberar energia acumulada, l’exercici els ajuda a mantenir el seu pes adequat i a millorar la seva resistència i flexibilitat. A més a més, contribueix a un estat mental positiu. En aquest article, descobrirem la importància de l’exercici físic regular per a la salut dels gossos i t’oferirem alguns consells pràctics i activitats divertides per mantenir-los actius i feliços.

Activitats recomanades perquè el teu gos faci exercici

Si el teu gos no ha estat acostumat a l’exercici regular, és important començar de manera gradual i augmentar la intensitat amb el temps. D’aquesta manera, el seu cos s’adaptarà de manera adequada i evitaràs lesions o sobrecàrregues. A continuació tens una sèrie d’activitats que et seran molt útils perquè la teva mascota faci exercici.

Caminar

Una de les formes més senzilles i beneficioses d’exercici per als gossos és caminar. Intenta establir una rutina diària de passejos i assegura’t de cobrir una distància adequada per a la raça i edat del teu gos. Les passejades no només proporcionen estimulació física, sinó també estimulació mental, ja que els gossos poden explorar i olorar nous llocs.

Jocs

Jugar a buscar o amagar pot ser una excel·lent manera de mantenir els gossos actius i feliços. Utilitza joguines com pilotes o pals per jugar amb el teu gos a l’aire lliure. Això no només els permet exercitar-se, sinó que també reforça el lligam entre tu i el teu amic pelut.

Jocs interactius

Hi ha una àmplia varietat de joguines interactives disponibles al mercat que proporcionen estimulació física i mental als gossos. Les joguines de dispensació d’aliments són un bon exemple. Aquestes opcions poden mantenir els gossos entretinguts i actius durant hores. A més, aquests ajuden a treballar la seva destresa i intel·ligència mentre busquen recompenses o participen en activitats de resolució de problemes.

Agility

L’agility és un esport que consisteix en un recorregut d’obstacles com salts, passarel·les i túnels. Aquesta activitat no només proporciona exercici físic, sinó que també estimula el cervell del teu gos i millora la seva coordinació. Pots buscar classes d’agility a prop teu o, si disposes de jardí, pots crear el teu propi recorregut.

Nedar

Si tens accés a un estany, mar o piscina segura, considera la possibilitat de deixar que el teu gos nedi. La natació és un exercici de baix impacte que treballa els músculs sense posar pressió sobre les articulacions. Assegura’t de supervisar sempre el teu gos mentre neda i proporciona-li un punt de sortida fàcil per evitar possibles problemes.

Carreres i curses

Si tens un gos enèrgic i amb molta resistència, considera participar en carreres o curses canines. Això no només ajudarà a fer que el teu gos es desfogui, sinó que també tindrà l’oportunitat de socialitzar amb altres gossos i propietaris.

Teràpia assistida amb animals

Si tens un gos ben ensinistrat i de temperament amigable, podries mirar de fer que participi en programes de teràpia assistida amb animals. Aquests programes ofereixen als gossos l’oportunitat de visitar hospitals, residències de gent gran o altres institucions, brindant alegria i reconfort a les persones necessitades. A més, aquests compromisos poden arribar a implicar exercici físic i mental per als gossos.

Consulta amb un veterinari

Amb una rutina d’exercici adequada, el teu gos podrà gaudir d’una vida llarga i saludable al teu costat. Amb tot, cada ca és únic i té diferents necessitats d’exercici. Per assegurar-te que el teu gos rep l’exercici adequat per a la seva salut i benestar, és important consultar amb un veterinari. El veterinari podrà avaluar la condició física de la teva mascota i proporcionar-te recomanacions específiques basades en la raça, l’edat i altres factors individuals. Si tens cap dubte, pots visitar-nos al Centre Veterinari Salou, estarem encantats de resoldre qualsevol pregunta que puguis tenir.