Som especialistes en servei de cardiologia per a mascotes a Salou

La medicina veterinària ha progressat molt en els últims anys, millorant no només les opcions que tenim pel tractament de moltes malalties: avui dia, tenim també nombroses tècniques al nostre abast, que ens permeten un diagnòstic primerenc de moltes malalties.

 

Les malalties cardíaques són molt freqüents en gossos i gats. L’índex de mortalitat per causes cardíaques ha augmentat en les últimes dècades a causa de la millora de l’esperança de vida de les nostres mascotes. La detecció primerenca de malalties cardíaques en gats i gossos és essencial, i determinarà el temps que viurà la teva mascota, així com la seva qualitat de vida.

 

A Clínica Veterinària Salou comptem amb l’especialista en Cardiologia i Ecocardiologia Àlex Guzmán i disposem d’equipaments moderns per detectar i tractar cada tipus d’afecció cardíaca, amb l’objectiu de garantir el benestar del pacient i augmentar la seva esperança de vida.

El diagnòstic de malalties cardíaques, així com el seu maneig, són complexes: per això, al centre veterinari Salou estem orgullosos de poder oferir el servei especialitzat de cardiologia. Considerem que el correcte maneig d’un pacient amb una cardiopatia no es limita a una prova diagnostica única, o una visita puntual: creiem que és essencial el seguiment personalitzat de cada cas, en el dia a dia, durant les vacunes, inclús durant altres visites que no estiguin relacionades amb el cor.

Aquest seguiment personalitzat ens permet valorar si un buf cardíac progressa, o si apareix de nou en un pacient que abans no tenia cap alteració a l’auscultació. Ens permet tractar cada cas per separat, i ens dona el temps amb els propietaris com per explicar detalladament què li passa a la seva mascota, quines proves s’haurien de fer, i per què aquestes proves estarien indicades. Ens permet establir una relació de confiança, propera, on el propietari o propietària pugui formular totes les preguntes que vulgui. Que vosaltres, els propietaris, enteneu quina és la finalitat de les proves que fem, quin és l’efecte dels medicaments que prescrivim, i perquè són necessaris, és essencial per tenir èxit a l’hora de tractar a un pacient amb cardiopatia.

L’Alex Guzman és l’especialista en cardiologia de la nostra clínica veterinària de Salou. Amb una formació d’alt nivell i experiència en l’àmbit de les malalties cardiorespiratòries, i un tracte personal i proper, podem detectar, tractar, i fer el seguiment de cada malaltia cardíaca de la manera més eficaç.

Les malalties cardíaques no causen símptomes visibles la majoria de vegades: de fet, en el cas de la malaltia mitral dels gossos de raça petita, així com en els gats, és moltíssim més freqüent que un cardiòpata no tingui cap símptoma, que el contrari!

Proves de diagnòstic

 • Anàlisi completa de sang: La diversitat de paràmetres que pot aportar una anàlisi de sang, ajuda a definir causes cardíaques i extracardíaques del funcionament anormal del cor, com poden ser les anèmies, deshidratació, desajust dels electròlits, alteracions hormonals o serologies (malalties infeccioses).
 • Electrocardiografia (ECG): Les informacions sobre la formació i conducció de l’impuls elèctric cardíac permeten l’anàlisi del ritme cardíac i aporten dades que poden suggerir problemes al cor. La fem servir amb molta freqüència en la rutina de la clínica, sobretot en els procediments preanestèsics i en situacions en què el pacient aparenta ser asimptomàtic.
 • Radiografia del tòrax en diferents projeccions: Les modificacions en la grandària, forma o posicionament del cor, així com d’altres òrgans i estructures que componen la cavitat toràcica (pulmons, artèries, venes, nòduls limfàtics, mediastí), fan de la radiografia un element indispensable per al diagnòstic i seguiment de gran part de les malalties cardíaques i respiratòries.
 • Ecocardiografia: És la tècnica més important de la cardiologia, tot i que no substitueix les anteriors. Permet l’estudi dinàmic i estàtic del funcionament cardíac, on podem avaluar la integritat de les seves estructures (parets, cavitats, vàlvules, etc.), així com les variacions dels grans vasos. L’anàlisi del flux sanguini (velocitat, pressió i forma) a través del sistema Doppler és imprescindible en un estudi complet de la funció cardíaca.

Trastorns cardíacs comuns

 • Malaltia valvular. És el tipus més comú de malalties cardíaques canines. Amb el pas dels anys, les vàlvules del cor es debiliten i comencen a filtrar sang quan el múscul del cor bomba. 
 • Miocarditis. És una inflamació del cor causada per una infecció (generalment bacteriana) que debilita i engrandeix el múscul del cor. 
 • Malaltia pericàrdica. Es dóna quan el sac protector al voltant del cor s’omple de líquid i interfereix amb el mecanisme normal del batec. 
 • Arrítmia. És el ritme cardíac irregular causat per un problema de control elèctric del cos. 
 • Cardiomiopatia hipertròfica Felina. Es dóna quan les parets o ventricles del cor es tornen massa gruixuts o hipertrofiats. 
 • Insuficiència cardíaca congestiva. Trastorns causats pel debilitament i disminució del rendiment de les estructures cardíaques, com la incapacitat del cor per bombar la quantitat suficient de sang per al funcionament adequat de l’organisme.

Símptomes de malaltia cardíaca en les mascotes​

 • Tos persistent 
 • Panteixos, dificultat per respirar 
 • Fatiga, debilitat, intolerància a l’exercici 
 • Pèrdua de la gana 
 • Llengua de color blavós 
 • Desmais, col·lapses 
 • Ràpida pèrdua de pes 
 • Inflamació del cos o la panxa 
 • Canvis en el comportament
A Centre Veterinri Salou realitzarem les proves necessàries per detectar si el teu gos o gat té alguna malaltia cardíaca i realitzar el millor tractament. A més, t’assessorarem sobre les millors cures preventives per cuidar la salut del cor de la teva mascota.

Fes click per llegir!

Descobreix més informació en el nostre article: