La clau per assegurar una vida sana a les teves mascotes

La relació entre tu i la teva mascota és única i especial. Com a amics de confiança de la vostra família, les mascotes mereixen el millor tractament i cura possibles. Una manera crucial de garantir la seva salut i benestar és mitjançant la revisió veterinària de rutina. Aquest article explora la importància d’aquesta pràctica i com pot ajudar a prevenir problemes de salut en les mascotes.

Revisió veterinària de rutina

La revisió veterinària de rutina és una revisió de salut anual per a les mascotes. Durant aquesta pràctica no només detectem problemes de salut existents sinó que també ajudem a prevenir-los. En el Centre Veterinari Salou, avaluem diversos aspectes de la salut de la mascota, incloent-hi la seva dieta, nivells d’activitat, i qualsevol símptoma que pugui indicar una possible malaltia.

Els avantatges de les revisions

1. Detecció prèvia de malalties

Les mascotes poden ocultar signes de malaltia. Amb una revisió veterinària de rutina, podem identificar problemes abans que es converteixin en malalties o situacions greus.

2. Un seguiment regular de la salut

Durant les revisions, el nostre equip professional pot actualitzar aspectes rutinaris de la salut de l’animal, com ara el calendari de vacunació, saber si és necessària una higiene bucal, assegurar-se que l’animal manté un pes adequat, entre altres. 

A més, és important esmentar que en el moment de les vacunacions s’aprofita per a fer una revisió física completa, on es poden detectar diferents problemes de salut. D’aquí la importància de revacunar anualment als animals. 

3. Consells nutricionals

Cada mascota és única i té necessitats nutricionals específiques. Al nostre centre, durant la revisió, oferim consells personalitzats sobre la dieta de la mascota per assegurar-nos que rebin els nutrients adequats. És important controlar el pes de la mascota per assegurar una bona salut

Revisions en els animals sèniors

Tot i que les revisions de rutina són importants en totes les edats, quan les nostres mascotes arriben a la fase senil, agafen una importància més crítica. Com a qualsevol persona, l’edat de vellesa, és un moment en què la salut és més fràgil i acostumen a aparèixer més malalties. Per això, les revisions poden ser de gran ajuda per mantenir la qualitat de vida del teu animaló. 

Tot i això, és important destacar que certes malalties que es desenvolupen a la fase senil no es detecten amb un examen físic general. Per això, quan arriben a  certa edat es recomana fer analítiques de sang, orina o ecografia abdominal de rutina per tal de detectar-les. 

La nova Llei de Benestar Animal: garantir una bona salut i vida als animals

Amb l’entrada en vigor de la nova llei de protecció dels drets i el benestar dels animals a Espanya, el benestar animal ha passat a ser una prioritat. Aquesta legislació està dissenyada per garantir un tracte ètic i adequat per a totes les mascotes. Una part integral d’aquesta llei és la promoció de la salut animal mitjançant la revisió veterinària regular.

La nova llei d’animals destaca la responsabilitat dels propietaris de garantir el benestar continu de les seves mascotes. Les revisions veterinàries de rutina es presenten com una eina vital per complir amb aquesta responsabilitat i assegurar-se que les mascotes rebin els cuidats necessaris per gaudir d’una vida llarga i saludable.

Al Centre Veterinari Salou, estem compromesos amb el benestar de les teves mascotes. Per això, oferim revisions veterinàries de rutina molt completes i d’alta qualitat. El nostre equip de veterinaris treballa per assegurar-se que cada mascota rebi l’atenció individualitzada que mereix.

 

Agenda la teva cita al Centre Veterinari Salou i assegurat que la teva mascota està sana!